Τιμή

Ανδρικές Καρφίτσες Πέτου

Ανδρικές Καρφίτσες Πέτου

Οι καρφίτσες πέτου επέστρεψαν για τα καλά στα ανδρικά fashion trends τα τελευταία χρόνια. Για πολλές δεκαετίες, οι άνδρες τις φορούσαν μόνο σε πολύ σημαντικά κι επίσημα events. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι καλαίσθητοι μοντέρνοι άνδρες τις επιλέγουν και για το καθημερινό smart ντύσιμό τους. Ωστόσο, η επιλογή καρφίτσας πέτου για smart ενδυματολογικά σύνολα καθημερινής χρήσης μπορεί να αποδειχθεί στυλιστικά 'δίκοπο μαχαίρι'. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φανείς 'ερασιτέχνης' ή υπερβολικά επιτηδευμένος. Ωστόσο, από την άλλη, αν η καρφίτσα πέτου συνδυαστεί σωστά, τότε μπορεί να αποτελέσει ακόμα και δυνατό fashion statement αξεσουάρ που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις στυλιστικά από το πλήθος.

ΠΩΣ ΦΟΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΠΕΤΟΥ;

Υπάρχει μόνο ένας χρυσός κανόνας για τις καρφίτσες πέτου: Πρέπει να φοριούνται στην ειδική κουμπότρυπα ή, εάν δεν υπάρχει, στο ύψος και την πλευρά του πέτου που θα ήταν αυτή η κουμπότρυπα, δλδ. στο πάνω μέρος του αριστερού πέτου.

Υπάρχουν ορισμένα σακάκια κοστουμιού με ειδική κουμπότρυπα και στις δυο πλευρές του πέτου. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο χρυσός κανόνας, δλδ. η καρφίτσα πέτου θα πρέπει να φορεθεί στο πάνω μέρος του αριστερού πέτου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καρφίτσες πέτου προσφέρουν τεράστια στυλιστική δυναμική για όσους είναι σε φάση στυλιστικού πειραματισμού. Ο πειραματισμός φυσικά ισχύει για την καρφίτσα και όχι για το που θα τοποθετηθεί (ο χρυσός κανόνας, θυμάσαι;). Ακόμα, θα πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι η καρφίτσα θα πρέπει να καρφιτσώνεται παράλληλα στο πέτο. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στην περίπτωση μεγάλης, μακρόστενης καρφίτσας πέτου, καθώς η λανθασμένη γωνία μπορεί να χαλάσει το image. 

Η βελόνα και το κούμπωμα μπορούν να καρφιτσωθούν στη μπροστινή πλευρά ή στην πίσω πλευρά του πέτου, αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, της περίστασης, αλλά και της φόρμας της καρφίτσας και/ή του σακακιού.

 

 

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Ανδρικές, Καρφίτσες, Πέτου, Ανδρικα