Η εταιρία μας

 

Η εταιρία ΚΟΛΥΜΠΙΡΗΣ ιδρύθηκε το 1956 από τον Τιμολέων Κολυμπίρη με ιδιαίτερη χαρά και μεράκι. Το έργο του συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τον υιό του Αχιλλέα και τον εγγονό του Τιμολέων οι οποίοι πλέον έχουν αναλάβει και τη διοίκηση.

 

Το 1956 δημιουργήθηκε παράλληλα και το πρώτο εργαστήριο κατασκευής ξύλου και επίπλου στην οδό Αγίας Τριάδος στη Θήβα .  
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο υιός του Αχιλλέας Κολυμπίρης παραλαμβάνει την σκυτάλη.


Έτσι το 1985 δημιουργεί και την πρώτη έκθεση κουφωμάτων και παιδικών επίπλων στο κέντρο της Θήβας.


Το 1996 ο Αχιλλέας Κολυμπίρης αφού έχει αναλάβει για τα καλά τα ηνία ανοίγεται και σε μεγαλύτερες αγορές, καταφέρνοντας να επεκτείνει τη δουλειά δημιουργώντας νέο εργαστήριο κατασκευής ξύλου και εμπορίου επίπλου στο Καναβάρι με έδρα τη Θήβα.


Το 2004 ο Αχιλλέας Κολυμπίρης δημιουργεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο στο Καναβάρι με μεγαλύτερη ποικιλία.


Το 2010 εισέρχεται στην επιχείρηση ο εγγονός Τιμολέων και όχι τυχαία αφού το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ξύλου κι επίπλου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.


Στα μέσα του 2015 ο Τιμολέων παράλληλα με την εργασία του στον χώρο του ξύλου και επίπλου ξεκίνησε να δημιουργεί χειροποιήτα ξύλινα κοσμήματα, με πρώτη απόπειρα την κατασκευή ξύλινων γυαλιών και ξύλινων παπιγιόν δημιουργόντας την WoodTim Wooden Accessories.

 

Το 2016 εισέρχεται στην επιχείρηση και η εγγονή Χαρά και όχι τυχαία αφού την ίδια χρονιά  ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Μηχανολόγων  Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού  συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και εισέρχεται δυναμικά στον τομέα ξύλινων κοσμημάτων.


 Έτσι σήμερα έναντι 2017 ο Τίμος και η Χαρά σε απόλυτη συνεργασία παράλληλα με την οικογενειακή τους επιχείρηση συνεχίζουν τα ξύλινα κοσμήματα μεγαλώνοντας την γκάμα τους και επεκτείνοντας την δουλειά σε Ελλάδα και εξωτερικό.